Dolaze vam prijatelji i ne znaš šta da pripremiš za zakusku? • Neoplanta
Neoplanta

Dolaze vam prijatelji i ne znaš šta da pripremiš za zakusku?

27. 09. 2023

Prati naše savete za nezaboravan gastro užitak!

Spremanje ukusnog posluženja za goste nikada nije bilo jednostavnije jer su Neoplanta Delikates slice proizvodi tu da vam olakšaju organizaciju. Kada ste u „trci“ s vremenom i kad očekujete da se zvono na vratima oglasi svake sekunde, ne brinite da li ćete sve stići na vreme jer sa unapred spremnim, narezanim kobasicama, stižete sve. A kada gosti pozvone, na vama je samo da se prepustite gastro putovanju s najfinijim delikates kolutovima i doživite pravo zadovoljstvo ukusa u društvu najbližih.

Dobro je znati da je vaša Neoplanta Delikates „ekipa“ uvek tu i da sve dragocene trenutke sa porodicom i prijateljima čini nezaboravnim. Da bismo vam maksimalno olakšali pripremu večere, osmislili smo za vas kako servirati meze, koje će vaši prijatelji poželeti da kopiraju.

Za početak sledi lista potrebnih sastojaka:

  • 100g Neoplanta Delikates kulena
  • 50g Neoplanta Delikates pikant kobasice
  • 100g Neoplanta Delikates budimske kobasice
  • 50g Neoplanta Delikates fruštuk kobasice
  • 50g Neoplanta Delikates čajne kobasice
  • 50g Neoplanta Delikates panonske kobasice
  • 150g sira po želji
  • krekeri
  • brusketi
  • baget
  • masline
  • čeri paradajz
  • kornišoni
  • dekoracija po želji

Pre početka, pustite mašti na volju i zamislite dasku za serviranje kao pozornicu na kojoj se kulinarske zvezde okupljaju da zadive vaše goste. Prvi red zauzima kulen. Punoćom ukusa i blagom pikantnošću, izdvaja se među konkurentima, a njegov karakterističan ukus, prožet pažljivo odabranim začinima, stvara harmoniju koja opija sva čula. Na pozornici mu se pridružuju čajna i panonska kobasica, a zatim i fruštuk za sve ljubitelje suptilnijih ukusa. Tačno između njih, svoje mesto zauzimaju kornišoni i krekeri, a leđa im čuvaju čeri paradajz i masline.

Toj simfoniji ukusa i boja pridružuje se budimska kobasica, bogata proteinima i sa 82% plećke, koju jedinstven ukus i neodoljiva tekstura čine pravim draguljem kulinarskog spektakla. Na budimsku kobasicu naslanja se sir, a pored njih pruža se dug red bageta.

Za dodatni utisak pred gostima, savijte kolutiće Neoplanta Delikates pikant kobasice tako da obrazujete oblik ruže, a za poseban užitak dodajte i sir sa začinskim biljem. Dobro osmotrite dasku i prisetite se šta bi svako od vaših prijatelja želeo da proba, pa po potrebi na vašoj kulinarskoj pozornici pronađite mesto i za masline, paradajz, orašaste plodove…

Smestite se udobno i uživajte u večeri sa najbližima dok vam spoj ovih savršenih ukusa lagano šarmira nepca, stvarajući harmoniju koja će vašim gostima zasigurno ostati u pamćenju.