Period slava, proslava i praznika već je počeo – i trajaće. To znači da nije lako ostati kreativan i brz u osmišljavanju jela, dekorisanju trpeze i udovoljavanju ukućanima i prijateljima, a naročito ako jela moraju biti posna. Ipak, u pretprazničnoj žurbi nema prepreka za dodavanje malo magije svakom zalogaju jer je naša Patelina tuna i posna, i jako ukusna, pa samim tim i pravi izbor za svačije želje i navike. I ne samo to – tako fini ukusi tuna asortimana – tomato, sa kukuruzom i sa povrćem, dodaće boje i ukrasti poglede svakom gostu.
Donosimo jednu od brojnih varijanti, brzih, lakih, ukusnih, ma idealnih za posno posluženje.
Potrebni sastojci:
2 šolje integralnog brašna
pola kašičice soli
2 kašičice praška za pecivo
1 šolja kisele vode (i po potrebi još koja kašika)
2 kašike ulja (moguće je i bez ulja)
2 kašike limunovog soka
Priprema:
Pomešajte suve sastojke, pa dodajte vodu, ulje i limunov sok. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga, možete sipati smesu na papir za pečenje (npr. na 4 ili manje delova). Peku se u rerni na 200 stepeni, 20-25 minuta. Odlično se slažu sa Patelina tuna paštetom!
Sastojke imate, izgovor više ne. Uživajte u tako finim trenucima bez griže savesti jer naša Patelina je posna, uz to i bogat izvor proteina, a ne sadrži konzervanse, niti pojačivače arome.