Patelina tuna za vašu posnu uskršnju trpezu • Neoplanta
Neoplanta

Patelina tuna za vašu posnu uskršnju trpezu

11. 12. 2024

Da li ste znali da je ona tako fina, da je ceo njen riblji asortiman postan?

Počinje Vaskršnji post, poznat i kao Veliki post koji ove godine traje sve do 19. aprila. To znači da nije lako ostati kreativan i brz u osmišljavanju jela, dekorisanju trpeze i udovoljavanju ukućanima i prijateljima. Ipak, u svakodnevnoj žurbi i u moru obaveza, mislimo da nema prepreka za dodavanje malo magije svakom zalogaju jer je naša Patelina tuna i posna, i jako ukusna, pa samim tim i pravi izbor za svačije želje i navike. I ne samo to – tako fini ukusi tuna asortimana – tomato, sa kukuruzom i sa povrćem, dodaće boje i ukrasti poglede svakom gostu.

Donosimo jednu od brojnih varijanti, brzih, lakih, ukusnih, ma idealnih za posno posluženje.

 

 

Potrebni sastojci:

2 šolje integralnog brašna

pola kašičice soli

2 kašičice praška za pecivo

1 šolja kisele vode  (i po potrebi još koja kašika)

2 kašike ulja (moguće je i bez ulja)

2 kašike limunovog soka

Priprema: 

Pomešajte suve sastojke, pa dodajte vodu, ulje i limunov sok. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga, možete sipati smesu na papir za pečenje (npr. na 4 ili manje delova). Peku se u rerni na 200 stepeni, 20-25 minuta. Odlično se slažu sa Patelina tuna paštetom!

 

Sastojke imate, pa je na vama samo da uživate u tako finim trenucima bez griže savesti jer naša Patelina je posna, uz to i bogat izvor proteina, a ne sadrži konzervanse, niti pojačivače arome.