Neoplanta i ove godine podstiče ekološku svest kod mladih • Neoplanta
Neoplanta

Neoplanta i ove godine podstiče ekološku svest kod mladih

07. 11. 2023

Treću godinu zaredom Neoplanta donira bicikle najboljim učenicima Novog Sada

Da se učenje, dobro vladanje i ostvareni rezultati uvek nagrađuju, još jednom je potvrdila kompanija Neoplanta koja je treću godinu zaredom najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola Novog Sada poklonila 20 široooko bicikala uz podršku kompanije Capriolo. U okviru Sajma ekologije na Novosadskom sajmu, Neoplanta je nastavila sa promocijom održivog razvoja i podstakla ekološku svest kod mladih generacija, istovremeno nagrađujući njihov trud i postignuća.

„Kompanija Neoplanta je već dugo posvećena podršci zajednici i očuvanju okoline, a donacijom bicikala najboljim učenicima, pored toga što želimo da nagradimo njihov trud, namera nam je i da ih inspirišemo da biraju održive načine prevoza i doprinesu zdravijem okruženju, a ujedno urade i dobru stvar za sebe baveći se fizičkom aktivnošću“, istakla je Jelena Kanazir, specijalista za PR i komunikacije kompanije Neoplanta.

Donacijom bicikala kompanija Neoplanta želi da podstakne održive načine prevoza i promoviše zdrav život među mladima, ujedno nastavljajući tradiciju podrške svom gradu, Novom Sadu i ekološkim projektima. Ovo je samo jedan od načina na koji Neoplanta ostvaruje svoju viziju održivog razvoja i aktivno doprinosi zajednici.

Kao društveno odgovorna kompanija, Neoplanta je na svim nivoima posvećena zaštiti životne sredine. Pored toga što je svoje poslovne procese uskladila sa najvišim evropskim ekološkim standardima i što ima savremeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje sprečava uništavanje biodiverziteta u kanalu Dunav–Tisa–Dunav, Neoplanta realizuje i lokalne ekološke inicijative kao što su sadnja platana na teritoriji Novog Sada i uređenje renovirane Železničke stanice.

Pored toga, u septembru ove godine, Neoplanta je u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora organizovala akciju čišćenja, čime se pridružila globalnoj akciji „Očistimo svet“.