Neoplanta je posadila nova stabla za široooki hlad na Štrandu • Neoplanta
Neoplanta

Neoplanta je posadila nova stabla za široooki hlad na Štrandu

30. 12. 2022

Široooko sadimo za čistiji grad i zdraviji vazduh

Godinu smo počeli sadnjom stabala na Štrandu, pa je tako i završavamo.
Još jednu u nizu „zelenih inicijativa“ smo sproveli 29.12. na poznatom novosadskom kupalištu. Posadili smo 20 stabala među kojima su „široko“ platan, breza i jasen, a pored toga i preko 30 sadnica ukrasnih trava.

„Kada smo u martu ove godine zasadili platane koji su tokom leta svim posetiocima Štranda pružili široooku hladovinu, obećali smo da ćemo sa dobrom praksom ozelenjavanja nastaviti i ubuduće. Imamo želju da ostavimo zalog za budućnost gradu čije latinsko ime nosimo, da ostavimo pravi zeleni trag, jer kao autentično vojvođanska i novosadska kompanija, planiramo da i dalje aktivno učestvujemo u životima naših sugrađana”, istakla je Jelena Kanazir, specijalista za PR i komunikacije kompanije Neoplanta.

Kao istaknuta društveno odgovorna i kompanija koja se različitim akcijama povezuje sa svojim gradom, Neoplanta je i do sada širila “zelene” inicijative. Osim ozelenjavanja površina, postavila je i žardinjere sa stablima kod Železničke stanice Novi Sad i napravila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako bi se očuvao biodiverzitet u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, kontanstno ulažući i u smanjenje emisije CO2. Misleći na svoje mlade sugrađane, Neoplanta tradicionalno poklanja bicikle najboljim osnovcima i srednjoškolcima, čime podržava misiju grada da se omasovi vožnja bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva. Kao potvrdu svoje politike zelenog poslovanja, Neoplanta je nedavno dobila značajnu integrisanu dozvolu za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC), koja predstavlja najviši evropski standard u ovoj oblasti.