Neoplanta pružila podršku osnivanju prvog Case Study Cluba Univerziteta u Novom Sadu • Neoplanta
Neoplanta

Neoplanta pružila podršku osnivanju prvog Case Study Cluba Univerziteta u Novom Sadu

11. 03. 2024

Novosadski univerzitet je dobio svoj "Case Study" klub

Značaj znanja za razvoj sistema, kao i timova i pojedinaca unutar njega je nesaglediv, a u tom kontekstu upravo deljenje znanja je ključno. Mi u Neoplanti smatramo da se deljenjem znanje umnožava i ukrštanje različitih znanja i veština je našu kompaniju vodilo napred, sve do liderske pozicije u mesnoj industriji Srbije, na kojoj smo i danas.

Pored interne razmene znanja, veliku pažnju posvećujemo i studentima u želji da im približimo praksu kako bi stvorili kvalitetnu sponu između teorije koju im obezbeđuje univerzitetsko obrazovanje i privrede u kojoj će i sami sutra raditi. Jedan od projekata studenata Univerziteta u Novom Sadu je i prvi Case Study klub, osnovan sa idejom da upravo kroz rešavanje studija slučaja i različitih poslovnih problema i situacija studentima pokaže bar deo funkcionisanja biznisa, i omogući razvoj specifičnog načina razmišljanja i pristupa izazovima, što će im sutra biti dragoceno kako pri prvim zaposlenjima, tako i pri daljem profesionalnom razvoju.

Zadovoljstvo nam je što je ekspert za istraživanje i razvoj biznisa, naša koleginica Irma Bošković, 05.03. bila jedan od učesnika panela sa temom „Poslovne lekcije iz prakse“, gde je sa studentima nesebično podelila svoju priču i dala uvide o funkcionisanju složenog sistema kao što je Neoplanta i Nelt grupacija. „Misija naše kompanije je da proizvodimo kao za svoju decu, ali mi u Neoplanti i sve druge stvari radimo kao za svoju decu. Tako i učešće u ovom projektu obezbeđuje mladim naraštajima, našoj deci, značajnu pomoć i dobrobit u daljem studiranju, pri traženju prvog zaposlenja i generalnog uklapanja i snalaženja u poslovnim sistemima kojima će u budućnosti pripadati“, istakla je Irma Bošković.

Panel diskusijom je zvanično počeo rad organizacije Case Study Club UNS, a ono što se dalje očekuje je niz radionica na više relevantnih tema, dok će Irma Bošković biti jedan od mentora u ovoj fazi rada kluba. Prema rečima jednog od osnivača kluba, podrška naše kompanije je veoma značajna jer Neoplanta ima visoko razvijen proizvodni i poslovni sistem i vrhunske eksperte koji značajno mogu doprineti razvoju mladih. „Neoplanta zapošljava širok spektar profila, a uz to je i jedna od vodećih kompanija u našem gradu, tako da članovi kluba i te kako imaju šta da čuju i nauče od menadžera kompanije koji su nam direktna podrška. Kroz primere iz prakse koji se tiču realnih izazova, stvorili smo poveznicu između metodologije studije slučaja i stvarnog rada, što će studentima pomoći da se bolje pripreme za buduće izazove na tržištu“, izjavio je Jovan Akik.

Case Study Club UNS je prva organizacija ovog tipa na novosadskom Univerzitetu, a mi kao kompanija osnivačima želimo sreću u radu i studentima puno uspeha u rešavanju studija slučaja.

Galerija