Nije praška nego Naška • Neoplanta
Neoplanta

Nije praška nego Naška

03. 09. 2020

Nova Naška šunka sa čak 70% mesa od buta, 25% manje soli, do 2% masti i samo 75 kalorija na 100g, idealna je za uživanje u laganim obrocima svakog dana i u svakoj prilici.

Vojvođanski stil života podrazumeva opuštene trenutke sa najmilijima, obavezno za bogatom trpezom. Taj stil života se prenosi sa generacije na generaciju i traje bez obzira na sve brži tempo svakodnevice. Plodna ravnica, prelepi salaši, gostoljubivi domaćini, autentični proizvodi, a uz sve to život natenane, glavna su odlika Vojvodine. Svaki zalogaj je napravljen s ljubavlju, svaki sastojak pažljivo odabran, a u svaki proizvod utkane vrednosti tradicije koje inspirišu ukuse koji pokreću sve.

Neoplanta baš takvu priču deli sa svojim potrošačima više od veka. Uspešan spoj tradicije i modernog potvrđuje i njihova liderska pozicija na tržištu. Brend Neoplanta Delikates donosi najbolje od starog i najbolje od novog, zalogaje natenane, uz idealan balans hedonizma i zdravijih obroka. Biti gurman danas znači znati uživati u hrani i znati odabrati najbolje za sebe, ali što je još važnije – biti odgovoran prema svojim izborima i svom zdravlju. Zato iz Neoplanta porodice stiže “Naška” – premium šunka koju ćete obožavati!

Nije praška, nego Naška

U Neoplanti sve prave kao za sebe i svoju porodicu. Pažljivo birani najkvalitetniji komadi mesa i idealan balans začina zadovoljiće i najistančanija nepca. Ponosni su na svoje proizvode, napravljene širokog srca za široku trpezu.  Lagani zalogaji napravljeni od pilećih grudi ili stišnjene šunke, već su osvojili prave gurmane. Novom šunkom Naška, Neoplanta želi da ponudi još jedan proizvod superiornog kvalieta u kome možete uživati bez griže savesti!

75 kalorija u 100 grama

U poslednje vreme, sve veći broj ljudi se trudi da u organizam unosi balansirane, niskokalorične obroke bogate hranjivim materijama. Ali, još su naši stari govorili – zdravlje na usta ulazi. Da se ne odričemo ukusa na koje smo navikli i da se široooko i zdravije gostimo, sada je tu Naška, nova premium šunka iz Neoplanta Delikates porodice.

Izbor prave šunke jeste izbor u skladu sa zdravijim odlukama. Naška šunka se pravi od 70% mesa buta, bez glutena ili pojačivača ukusa, uz smanjen procenat soli za 25% u odnosu na slične proizvode. U 100 grama vrhunskog ukusa i arome Naške je samo 75 kalorija uz minimalan udeo masti od 2%. Poređenja radi, svi će uvek za bananu reći da je zdrava hrana. I jeste, ali da li ste znali da u 100 g banane ima 89 kalorija, 14 više nego u 100 g Naške. Dobra vest je da se šunke kao namirnice ne moramo odreći, ako pravimo pravi izbor i kombinujemo je na pravi način. Kako, otkrivamo u receptu u nastavku.

Salata sa Naškom i kukuruzom

Za pripremu ove lagane letnje salate biće vam potrebno samo petnaest minuta, a očekuje vas uživanje u idealnoj kombinaciji ukusa koja po porciji ima manje od 200 kalorija. Svež kukuruz, Naška šunka, kremasti dresing i krckavi krutoni, probudiće sva vaša čula.

Za pripremu četiri porcije potrebno je:

1/3 kisele pavlake sa manje masnoće

2 kašike vinskog sirćeta

1 kašičica tucane paprike, preporučljivo dimljene

¼ kašičice soli

8 šolja zelene salate po izboru

1 srednji paradajz, iseckan

1 šolja zrna kukuruza

1 šolja krutona, preporučljivo od celog zrna

¾ šolje Naške šunke, iseckane

Kiselu pavlaku, vinsko sirće, tucanu papriku i so dobro pomešati u velikoj činiji. U činiju dodati opranu zelenu salatu, skuvana zrna kukuruza, iseckani paradajz, iseckanu Našku šunku i krutone. Sve dobro izmešati.