Novi kulen na vojvođanski način • Neoplanta
Neoplanta

Novi kulen na vojvođanski način

19. 10. 2020

Vojvodina je poznata po bogatoj plodnoj ravnici, tamburicama, raznovrsnoj hrani i ukusnim jelima, koje su natenane sa ljubavlju spremale naše bake, brižljivo čuvajući tradiciju staru vekovima.

Hrana nas spaja, okuplja za širokom trpezom, gde uživamo u svakom zalogaju natenane, bez žurbe. Upravo te vrednosti neguje Neoplanta i prateći trendove spaja tradicionalno i inovativno, unapređuje recepture i nudi savršene zalogaje koji nas pokreću, ali i vraćaju u detinjstvo…

Široka ravnica, široka trpeza, široko kao puno srce domaćina su ono što brend Neoplanta Delikates čini posebnim. Novo u širokom portfoliju ovog brenda je kulen sa jedinstvenom, unapređenom recepturom koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ovaj nezaobilazni sastojak svih mezetluka napravljen je od najkvalitetnijih komada svinjskog mesa, a odnos između paprike, soli i komada mesa je ono što majstori u pravljenju kulena ljubomorno čuvaju i prenose s kolena na koleno.

Neoplanta je po svojoj recepturi za kulen od 130 grama mesa dobila 100 grama proizvoda. Proces sušenja se odvija u specijalnim komorama i “zri” u kontrolisanim uslovima. Ovako dobijen kulen, sadrži čak 23% proteina, bez pojačivača ukusa. Zahvaljujući svemu tome, potrošači su prepoznali jedinstvenu recepturu i kvalitet proizvoda. Neoplantin kulen ocenili su najvišom ocenom na eksternom blind testu agencije za istraživanje tržišta i javnog mnjenja Deep Dive iz Beograda.

Širok portfolio Neoplanta Delikates proizvoda zadovoljiće najraznovrsniji spektar ukusa i idealan je saveznik za period slava koji nam dolazi. Za ljubitelje pikantnih ukusa, tu je pravi vojvođanski kulen, ali i nezaobilazne čajna i budimska kobasica.

Iskusne domaćice već pažljivo biraju šta će spremiti za slavu, a mi vam preporučujemo zanimljiv recept za slani čizkejk sa kulenom kojim će vaši gosti biti sigurno oduševljeni.

 

Galerija