O nama • Neoplanta
Neoplanta

Istorijat

Decenijama unazad Neoplanta priča pravu, izvornu vojvođansku priču, koja je široka kao njena ravnica, moćna kao sam Dunav. To je priča koja je nas greje u zimskim danima, dok sedimo okupljeni oko trpeze pune đakonija, sa porodicom i prijateljima, koja nas osvežava kao letnji povetarac dok uživamo u bašti pod procvetalom voćkom, koja nas podseća na poreklo i tradiciju na kojoj smo odrasli i kojoj učimo naše potomstvo, jer moramo da znamo ko smo i kuda idemo. A evo i priče kako je sve i počelo, na velikim gazdinstvima krajem 19. veka...

Istorijat

Priča Neoplante ne počinje na velikim gazdinstvima, već iz 18. veka, kada je grad Neoplanta - Novi Sad dobio svoje ime. Novi Sad zapravo dugo vremena i nije imao svoje ime, sve do davne 1748. godine, kada je ukazom carice Marije Terezije, Novi Sad dobio status slobodnog grada. U iskazu je grad dobio ime Neoplanta, s pravom da se ovaj naziv prevede na sve jezike. Preveden na srpski jezik, Novi Sad je dobio svoje ime, a kompanija Neoplanta svoju inspiraciju.

1959

Osnivanje industrijske klanice „Venac“ kao nastavak tradicije proizvodnje i prerade mesa u Novom Sadu koji datira još iz 19. veka.

1980

Venac sa novim industrijskim inovacijama i idejama prelazi u Neoplantu.

2008

Nelt Co prepoznaje vrednost mesne industrije Neoplanta i postaje njen većinski vlasnik.

2009

Neoplanta lansira svoj novi brend Pipi i Gudi.

2010

Lansiranje brenda Patelina, stvorenu za uživanje.

2013

Renoviranje celog proizvodnih pogona.

2017

Izgradnja fabrike za prečišćavanje vode.

2021

Lansiranje jedinstvenog kombo pakovanja.