Široooko kuhinja - Pasta sa dimljenim pilećim fileom • Neoplanta
Neoplanta

Široooko kuhinja - Pasta sa dimljenim pilećim fileom

01. 06. 2023

Široooko uživanje u brzom i nutritivno bogatom ručku

Vikend je, napolju su visoke temperature, svi ukućani su na okupu. Baš danas biste sve drugo radili, osim stajali pored šporeta nekoliko sati i kuvali ručak. Međutim, i sami ste svesni da je neophodno da vašoj porodici pripremite ukusan, ali i nutritivno bogat obrok.

Jedan od proizvoda koji svaki frižider treba da sadrži u ovakvim situacijama jeste Neoplanta Delikates dimljeni pileći file. Pored toga što sva vaša čula uživaju u ukusu ovog delikatesa, on se u isto vreme može pohvaliti visokim procentom mesa – čak 70% pilećeg filea, kao i bogatstvom proteina, koje je potrebno da unosimo u organizam svakog dana. Dodatni benefiti ovog proizvoda, posebno ukoliko vodimo računa o svojoj ishrani, jesu i što sadrži veoma malu količinu masti – manje od 2%, kao i to da je bez glutena.

Veoma ukusan Neoplanta Delikates pileći file lagane odimljenosti idealan je za brz, a nutritivno bogat obrok, zbog čega će postati omiljeni sastojak svih vaših obroka – od doručka, ručka, večere ili užine, pa sve do onih „brzinskih zalogaja sa nogu“, a baš danas ga možete korisitit prilikom pripreme preukusne paste za koju vam ostavljamo recept.

Potrebni sastojci:

  • 600 g testenine
  • malo maslinovog ulja
  • 400 g Neoplanta Delikates dimljenog pilećeg filea
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • tri kašike rendanog parmezana
  • čeri paradajz
  • začini po želji (so, biber, peršun, bosiljak, kari…)
  • listići peršuna

(recept je dovoljan za četiri osobe)

Vreme potrebno za pripremu: 20 minuta

U ključalu vodu sipati testeninu i kuvati na tihoj vatri dok ne omekša. Kada testenina bude skuvana, izvaditi je iz šerpe, procediti i preliti sa malo maslinovog ulja.

Dok se testenina kuva, na dasci iseckati Neoplanta Delikates dimljeni pileći file na komadiće po željenoj veličini. Zatim ih pomešati sa skuvanom testeninom. Ovu mešavinu preliti pavlakom za kuvanje i dodati začine po želji. Sve lepo sjediniti u jednu smesu. Čeri paradajz iseckati i dodati pasti za još bolji, svežiji ukus. Prilikom serviranja, preko paste dodati narendani parmezan i dekorisati listićima peršuna.

Dodatni savet: Ukoliko ste ljubitelj malo jačeg ukusa, Neoplanta Delikates dimljeni pileći file možete malo propržiti na laganoj vatri, a zatim u taj tiganj dodati testeninu i pavlaku za kuvanje koji će se zajedno krčkati nekoliko minuta. Začiniti po želji.

Prijatno!