Širooko priča o kvalitetu • Neoplanta
Neoplanta

Širooko priča o kvalitetu

07. 10. 2021

Neoplanta je ove godine bila generalni sponzor 61. međunarodne konferencije „HEALTHY FOOD FOR PRESENT. . .

Neoplanta je ove godine bila generalni sponzor 61. međunarodne konferencije „HEALTHY FOOD FOR PRESENT AND FUTURE” koja je održana od 26. do 29. septembra na Zlatiboru u organizaciji Instituta za higijenu i tehnologiju mesa iz Beograda (IHTM) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ovaj naučni skup tradicionalno okuplja stručnjake iz zemlje i inostranstva, iz oblasti kvaliteta i bezbednosti hrane, zatim vodeće proizvođače, distributere hrane, predstavnike državnih organa zaduženih za sprovođenje propisa iz oblasti hrane i hrane za životinje, sa ciljem da se razmenom znanja i iskustva kvalitet i tehnologija prerade mesa podignu na najviši mogući zdravstveni i bezbednosni nivo.

Pored renomiranih stručnjaka, učešće na konferenciji uzeli su i studenti doktorskih studija koji se bave kvalitetom i tehnologijom prerade mesa. Oni su imali priliku da svojim starijim kolegama prezentuju svoj istraživački rad iz oblasti kvaliteta i bezbednosti hrane, a generalni sponzor konferencije, kompanija Neoplanta, nagradila je tri najbolje prezentacije. 

Neoplanta, kao društveno odgovorna kompanija koja podržava i neguje buduće stručne kadrove i u narednom periodu će nastaviti da podstiče projekte i nagrađuje kadrove koji će doprineti prosperitetu industrije, negovati i razvijati kvalitet koji je stican godinama unazad.