Široooki hlad na Štrandu • Neoplanta
Neoplanta

Široooki hlad na Štrandu

18. 03. 2022

Kako je prethodna nedelja marta proglašena “Nedeljom sadnje”, naša kompanija je donela odluku da se pridruži akciji i pruži svojim sugrađanima šiiiroki hlad na Štrandu sadnjom platana.

U okviru „Nedelje sadnje” kompanija Neoplanta je u ponedeljak 14.03.  posadila platane na novosadskoj plaži Štrand, koji će meštanima, ali i turistima pružiti hladovinu i u najtoplijim danima. Nova stabla se nalaze na zelenoj površini pored mosta za Kamenicu, a ceo projekat sproveden je uz podršku Gradskog zelenila.

„Prilikom prvog susreta sa kolegama iz Gradskog zelenila shvatili smo da imamo nešto što nas spaja, a to je upravo ovaj platan koji nosi naziv Široko, kao naš slogan. Želeli smo da ostavimo nešto za budućnost, da naša generacija ostavi traga za sobom, jer kao autentično vojvođanska i novosadska kompanija, želimo da učestvujemo u životima naših sugrađana i pomognemo našem gradu”, istakao je Saša Ćirić, menadžer marketiga i razvoja Neoplante.

Baš zato što su nam ljudi ipak na prvom mestu, kako u samoj kompaniji, tako i van nje, trudimo se da obezbedimo bolje uslove života svima. Osim ozelenjavanja površina, u planu je postavljanje žardinjera sa stablima kod Železničke stanice Novi Sad, koja se trenutno renovira. Između ostalih “zelenih” projekata, napravili smo i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako se ne bi uništavao biodiverzitet u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Ovom prilikom želimo da naglasimo da ovo nije kraj “zelenih” inicijativa Neoplante, već da ćemo, kao društveno-odgovorna kompanija koja ulaže u lokalnu zajednicu, a posebno u naš grad Novi Sad, nastaviti da brinemo o našem životnom prostoru, za dobrobit svih nas.