Značajna ulaganja kompanije Neoplanta od 7,7 miliona evra • Neoplanta
Neoplanta

Značajna ulaganja kompanije Neoplanta od 7,7 miliona evra

04. 10. 2022

Neoplanta kontinuirano ulaže u proizvodna postrojenja, podizanje energetske efikasnosti i zaštitu životne sredine

Kompanija Neoplanta potpisala je značajan ugovor sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS), a iznos planiranih investicija je 7,7 miliona evra. Ulaganja će većim delom biti usmerena na unapređenje energetske efikasnosti i automatizaciju delova proizvodnje.

Zahvaljujući višegodišnjim ulaganjima u ekološke i druge značajne projekte, Neoplanta je prepoznata kao kompanija koja posluje po najvišim evropskim standardima, te joj je u avgustu dodeljena i integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC dozvola). Ugovor sa RAS-om potvrda je da naša kompanija ima dugoročne planove o unapređenju poslovanja.

„Smatramo da su investicije neophodne za zdravo poslovanje svakog sistema, pa zato deo profita konstantno kroz ulaganja na posredan način vraćamo prirodi, potrošačima, zaposlenima. U Neoplanti nastojimo da kontinuirano ulažemo u podizanje kvaliteta naših proizvoda jer to naši potrošači zaslužuju, zatim u podizanje kvaliteta uslova rada naših zaposlenih kroz automatizaciju proizvodnih procesa, a tu su i ulaganja usmerena očuvanju prirode“, kaže direktor Aco Tomašević.

Neoplanta koja nosi prvo ime Novog Sada, od 2010. godine do danas imala je značajna ulaganja koja iznose preko 30 miliona evra, a izdvaja se savremeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje sprečava zagađenje kanala Dunav-Tisa-Dunav, i time čuva njegov biodiverzitet, a u koje je uloženo 2,5 miliona evra. Pored toga, deo sredstava usmeren je i na smanjenje emisije CO2.