Kad zafali inspiracije: Patelina tuna za posnu rapsodiju na stolu • Neoplanta
Neoplanta

Kad zafali inspiracije: Patelina tuna za posnu rapsodiju na stolu

11. 12. 2024

Da li ste znali da je ona tako fina, da je ceo njen riblji asortiman postan?

Period slava, proslava i praznika već je počeo – i trajaće. To znači da nije lako ostati kreativan i brz u osmišljavanju jela, dekorisanju trpeze i udovoljavanju ukućanima i prijateljima, a naročito ako jela moraju biti posna. Ipak, u pretprazničnoj žurbi nema prepreka za dodavanje malo magije svakom zalogaju jer je naša Patelina tuna i posna, i jako ukusna, pa samim tim i pravi izbor za svačije želje i navike. I ne samo to – tako fini ukusi tuna asortimana – tomato, sa kukuruzom i sa povrćem, dodaće boje i ukrasti poglede svakom gostu.

Donosimo jednu od brojnih varijanti, brzih, lakih, ukusnih, ma idealnih za posno posluženje.

 

 

Potrebni sastojci:

2 šolje integralnog brašna

pola kašičice soli

2 kašičice praška za pecivo

1 šolja kisele vode  (i po potrebi još koja kašika)

2 kašike ulja (moguće je i bez ulja)

2 kašike limunovog soka

Priprema: 

Pomešajte suve sastojke, pa dodajte vodu, ulje i limunov sok. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga, možete sipati smesu na papir za pečenje (npr. na 4 ili manje delova). Peku se u rerni na 200 stepeni, 20-25 minuta. Odlično se slažu sa Patelina tuna paštetom!

 

Sastojke imate, izgovor više ne. Uživajte u tako finim trenucima bez griže savesti jer naša Patelina je posna, uz to i bogat izvor proteina, a ne sadrži konzervanse, niti pojačivače arome.